Dacia – Editii limitate pentru toata gama, primul Start-Stop si primul motor Euro 6

Dacia aniversează anul acesta 10 ani de la debutul modelului Logan, cel care a și marcat renașterea mărcii. Ca urmare, la Salonul Auto de la geneva, Dacia s-a prezentat cu ediții limitate pentru toate modelele din gamă.

Acestea se disting prin culoarea albastră deosebită (Cosmos Blue), oferită în premieră, dar și prin alte detalii de design. Tușe albastre la interior, cusături albastre, la fel ca și centurile de siguranță, plus jante din aliaj speciale. Toate versiunile se bazează pe nivelul de echipare Laureate și au primit echipamente noi, unele în premieră pentru anumite modele Dacia.

Dacia editii speciale 42 Dacia   Editii limitate pentru toata gama, primul Start Stop si primul motor Euro 6

Astfel, toate modelele aniversare au aer condiționat, geamuri electrice față/spate, dar și cruise control și limitator de viteză. Nu lipsește din echiparea de serie nici sistemul MediaNav, care permite pe lângă navigație și multimedia și accesul la Facebook și Twitter prin intermediul conexiunii cu telefonul. Pe volan a fost introdus un buton care permite accesarea asistentului vocal SIRI de la Apple, pentru modele de la iPhone 4S în sus.

Dacia editii speciale 141 Dacia   Editii limitate pentru toata gama, primul Start Stop si primul motor Euro 6

Dacia Duster 1.2 TCe 4WD – Primul Start/Stop din istoria Dacia și primul motor Euro 6

Dacia s-a prezentat și cu modelul Duster echipat cu propulsorul de 1,2 litri TCe, care poate fi comandat acum și cu tracțiune integrală. Acest motor pe benzină, care produce 125 CP (cel mai puternic din gama Dacia) a fost disponibil până acum doar cu tracțiune față. Însă, schimbările sunt mult mai ample la noua versiune 4WD.

Dacia editii speciale 361 Dacia   Editii limitate pentru toata gama, primul Start Stop si primul motor Euro 6

Astfel, motorul de 1,2 litri TCe respectă normele Euro 6 (primul motor Euro 6 din gama Dacia). Același propulsor este Euro 5 pentru modelele cu tracțiune față. O altă premieră constă în faptul că Duster 1.2 TCe 4WD este primul model Dacia echipat cu sistem Start/Stop și, mai mult, cu tehnologie de recuperare a energiei dezvoltate la frânare. Consumul mediu oficial este de 6,4 litri/100 km.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.