Oficial – Noul Hyundai Tucson. O noua generatie, un vechi nume

După o generație care a purta un nume destul de ciudat, iX35, Hyundai a revenit la vechiul nume, Tucson, mult mai bine întipărit în memoria clienților. Noul Hyundai Tucson a fost lansat astăzi la Salonul Auto de la Geneva și produce câteva surprize.

În primul rând, noul Hyundai Tucson pare mult mai matur, dar și sofisticat și dur în același timp. Coreenii n-au încercat nici o rotunjime, ci au desenat SUV-ul din linii clare, drepte, pentru a se impune la nivel vizual. Rezultatul nu este deloc rău, într-o piață tot mai aglomerată pe acest segment, ai neapărată nevoie de o mașină cu personalitate. Sau măcar linii distincte, ce pot fi ușor reținute și identificate.

Hyundai Tucson 2015 11 Oficial   Noul Hyundai Tucson. O noua generatie, un vechi nume

N-aș spune că s-au chinuit să facă și la interior același lucru. Planșa de bord pare destul de ștearsă, la fel ca și celelalte linii. Nu mai inspiră siguranța estetică pe care o sugerează exteriorul. Totuși, sunt câteva accesorii de confort de primă clasă. Scaunele față pot fi și ventilate, iar cele spate, cu posibilitatea de încălzite, au spătarul reglabil. Volumul portbagajului, cu spătarul în poziție ridicată, ajunge la 513 litri.

Hyundai Tucson 2015 31 Oficial   Noul Hyundai Tucson. O noua generatie, un vechi nume

Deocamdată, pentru noul Hyundai Tucson sunt anunțate două motoare pe benzină și trei diesel-uri. Gama propulsoarelor pe benzină începe cu motorul de 1,6 litri GDI, cu 132 CP și continuă cu 1,6 T-GDI, care livrează 175 CP. Acest motor este oferit fie cu o cutie de viteze manuală, cu 6 trepte, fie cu una nouă, cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT). Cel mai mic diesel este cel de 1,7 litri și 115 CP. Se mai oferă și un motor de 2 litri diesel, în două versiuni de putere, 136 CP și 186 CP. Tracțiune integrală disponibilă pe motorul de 1,6 litri T-GDI și pe cel de 2 litri diesel.

Hyundai Tucson 2015 41 Oficial   Noul Hyundai Tucson. O noua generatie, un vechi nume

Evident, coreenii își pun mari speranțe în vânzările noului Hyundai Tucson în Europa și este clar că au nevoie de un start bun. Anul trecut, vânzările Hyundai în Europa au fost asigurate în proporție de 22% de SUV-uri. Noul Hyundai Tucson pentru piața europeană va fi produs doar în Europa, la uzina din Cehia.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.