Seat 20V20 Concept – SUV-ul Seat se apropie

La Salonul Auto de la Geneva, Seat a anunțat câteva schimbări în optica și dezvoltarea brandului. Președintele companiei, Jürgen Stackmann, a afirmat că gama de modele Leon merge foarte bine și că brandul spaniol va schimba focul de pe mașinile de clasă mică pe cele de clasă compactă. Asta și pentru că, pentru prima dată în istorie, Seat a vândut mai multe modele Leon decât Ibiza.

SUV-ul Seat este de mult timp în programul de dezvoltare al spaniolilor, iar acum vedem cea mai apropiată versiune de cea de serie. Conceptul Seat 20V20, al cărui nume vine de la Vision 2020, a debutat la Geneva și avem confirmarea că vom vedea versiune de serie exact peste un an, tot la Geneva.

Seat 20V20 Concept 71 Seat 20V20 Concept   SUV ul Seat se apropie

Acum, Seat 20V20 are multe elemente de concept, dar liniile arată un SUV pe ideea actualului Leon, cu multe muchii ascuțite. Taboul de bord este complet digital, aspect care nu va fi regăsit chiar așa la modelul de serie. Platforma tehnică MQB (VW) va suporta atât versiuni cu tracțiune față, cât și integrală controlată electronic. Evident, sub capotă vom găsi numai TSI-uri și TDI-uri, dar și un hibrid.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.