VW Sport Coupe Concept GTE – Mai mult decat Passat CC

VW Sport Coupe Concept GTE a debutat la Geneva și într-o primă fază m-am gândit că prefigurează noua generație Passat CC. Dar nu, nemții spun clar în comunicatul de presă că Sport Coupe Concept GTE se vrea a fi un mode situat între Passat CC și vârful gamei, Phaeton (care va primi o a doua generație, se pare).

Conceptul are 4,97 metri și aduce un aer proaspăt în designul Volkswagen. Oficialii constructorului germna spun chiar că Sport Coupe Concept GTE marchează debutul unei noi ere în designul Volkswagen. Pe acest apetisant concept a fost instalat un sistem de propulsie hibrid, care nu pare chiar atât de departe de producția de serie. Motorul clasic este un V6 de 3 litri TSI, care produce 299 CP și 500 Nm. În carcasa cutiei de viteze DSG a fost integrat un motor electric capabil să producă 54 CP. Pe puntea spate a fost montat un alt motor electric (115 CP), acesta asigurând și tracțiunea integrală atunci când este nevoie.

VW Sport Coupe Concept GTE 71 VW Sport Coupe Concept GTE   Mai mult decat Passat CC

Puterea totală a ansamblului este de 380 CP, conceptul fiind capabil să atingă 100 km/h în 5 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.

VW Sport Coupe Concept GTE 51 VW Sport Coupe Concept GTE   Mai mult decat Passat CC

Grupul de baterii permite mașinii să ruleze 50 km în modul strict electric. În rest, priima sută de km cu bateriile complet încărcate ar trebui să nu necesite mai mult de 2 litri de benzină.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.