BMW M6 a iesit din productie. Vine modelul nou!

BMW a anuntat ca a oprit productia modelului M6 in variantele coupe si cabrio. Evident, ni se pregateste noua generatie Seria 6 pe care o vom vedea curand. Dar pana tunci sa ne amintim de acest coupe pe care eu l-am adorat. M6 a primit motorul V10 al lui M5, sedanul supersport a carui productie a incetat acum aproximativ o luna. Un V10 de 5 litri, capabil sa produca 507 CP la o turatie demna de masinile de curse – 7.750 rpm, cu o limita a turatiei de 8.250 rpm. O bijuterie de motor care acum a disparut oficial din gama BMW. Pacat, a fost unul dintre cele mai performante motoare aspirate produse de BMW si are un sunet inconfundabil (cautati pe youtube).

BMW M6 cabrio BMW M6 a iesit din productie. Vine modelul nou!

Productia a fost intrerupta pentru ca BMW face loc noii generatii Seria 6. Stiu ca noua Seria 6, in versiune cabrio, va debuta la sfarsitul acestei luni, la Paris. Informatia e confirmata de un oficial BMW, care mi-a mai spus si ca noua Serie 6 seamana puternic, cel putin la partea frontala, cu conceptul Gran Coupe. Abia astept sa vad masina!

Evident, dupa ce noua generatie Seria 6 isi va face aparitia la Paris, cred ca va mai dura cam un an pana vom vedea si noul M6. Al carui motor va fi tot cel de pe noul M5, adica un V8, biturbo, de cam 600 CP. Va dati seama va fi o bestie extrem de rapida!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.