Cea mai lenta “masina” de politie :) Un tractor!

Credeati ca le-ati vazut pe toate, nu? Si ca nu mai este chiar neobisnuit ca politistii (din alte tari, evident) sa aiba cate un Lamborghini Gallardo cu care sa alerge vitezomanii pe autostrazi? Pana si Politia Romana are un Mitsubishi Lancer EVO de 295 CP cu care patruleaza pe A2!

Ei bine, exista si opusul, adica cea mai lenta “masina” de politie, care le apartine britanicilor. Masina este de fapt un utilaj agricol, adica un… tractor! Ornat cu tot ce trebuie, adica in culorile masinilor de politie britanice si cu girofar. Unul modern, mic, aerodinamic. Nu ca ar fi nevoie de aerodinamica in cazul acestui tractor a carui viteza maxima este de 40 km/h!

Tractor de politie Cea mai lenta masina de politie :) Un tractor!

Va intrebati daca au innebunit? Probabil ca da, atata vreme cat au dat 60.000 euro pe acest utilaj de 5 tone, iar in acest pret nu intra si modificarile specifice unui vehicul al politiei.

Tractor de politie 2 Cea mai lenta masina de politie :) Un tractor!Au si ei contribuabilii lor si trebuie sa justifice acest monstru. Oficialii politiei britanice spun ca tractorul este necesar pentru a combate infractiunile din mediul rural, unde furturile de tractoare sunt la ordinea zilei. Numai anul trecut au fost furate circa 2.000 de tractoare, in valoare totala de aproximativ 50 de milioane de euro. Majoritatea ajung in Europa de Est si Rusia (or fi si la noi cateva??, parca erau niste “baieti” in Maramures “specializati” in utilaje).

Mai in gluma, mai in serios, politistii spun ca tractorul politist va fi prezentat la tot felul de manifestari agricole pentru a-i incuraja pe fermieri sa-si protejeze mai bine utilajele impotriva furturilor.

Eu sper sincer sa vedem o urmarire cu tractoare din astea. Va dati seama cat de plictisitoare ar fi? Un somnifer excelent icon smile Cea mai lenta masina de politie :) Un tractor!

Sursa: DailyMail
Foto: Mason News Service

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.