Volkswagen Passat BlueMotion – 2.463 de km cu un singur plin. Record mondial!

In vreme ce noua generatie Passat arata vizitatorilor Salonului Auto de la Paris cat de neinspirati au fost nemtii cand au desenat masina, vechea generatie se tine de recorduri mondiale. A stabilit unul chiar impresionant, la capitolul autonomie.

Versiunea BlueMotion a lui Passat, condusa de un jurnalist care scrie pentru publicatia The Sunday Times, a intrat (oficial) in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare distanta parcursa de un automobil cu un singur plin de combustibil.

Jurnalistul a parcurs nu mai putin de 2.463 de km cu cei 77,25 litri ai rezervorului, consumul mediu pe acest parcurs fiind de 3,1 litri/100 km. Valoare record avand in vedere ca Volkswagen declara un consum mediu oficial de 4,5 litri/100 km.

Record consum VW Passat BlueMotion Volkswagen Passat BlueMotion   2.463 de km cu un singur plin. Record mondial!Passat BlueMotion care a stabilit acest record este echipat cu noul TDI de 1,6 litri si 105 CP. Pachetul BlueMotion, disponibil pe mai multe modele VW, presupune o garda la sol mai mica, sistem Stop/Start, raporturi modificate ale cutiei de viteze, aerodinamica imbunatatita si pneuri cu rezistenta redusa la inaintare.
Bravo lor pentru ca au reusit un asemenea consum, dar as fi vrut mai multe detalii, pe care comunicatul de presa nu le da. Adica viteza medie si impartirea kilometrilor pe zone.

Asa, cred ca au rulat numai pe autostrada, la viteza (mult) mai mica decat limita legala, iar in conditiile astea nu era nevoie de cine stie ce calitati deosebite la volan, ci totul a fost o chestiune de timp.

Ce bine a venit recordul asta, cand mai toata lumea se uita in sila la noul Passat si se intreaba daca cei de la VW sunt sanatosi la cap! :))

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.