Studiu: Soferii de BMW sunt cei mai nervosi

Un studiu facut in Marea Britanie a aratat faptul ca soferii de BMW sunt cei mai nervosi/agresivi, cum vreti sa le spuneti. Creeaza probleme. Ei sunt cei de la care britanicii care au raspuns la acest chestionar se asteapta la degete ridicate, flash-uri si viteza prea mare.

Probabil sunteti curiosi cine sunt cei de pe locul 2 in acest top. Ei bine, pentru britanici sunt soferii de utilitare, care, pana de curand, erau pe primul loc.

Pe locul 3 sunt soferii de Audi, locul 4 este ocupat de cei care conduc Ford-uri, iar pe locul 5 sunt soferii de Land Rover.

P0037766art Studiu: Soferii de BMW sunt cei mai nervosi23% dintre britanici au spus ca s-au confruntat cu situatii periculoase, in sensul ca un sofer a coborat din masina dupa un schimb dur de replici pe sosea, iar unu din 10 soferi au spus ca au fost implicati intr-un accident rutier ca urmare a unor dispute pe sosea. Este vorba de ceea ce se numeste “road rage” un fenomen intalnit peste tot in lume, dar diferit ca amploare in functie de nivelul civilizatiei din tara respectiva.

Seamana cu ceea ce intalnim zi de zi in Romania? Din pacate da, doar ca eu cred ca amploarea este cu totul alta. Un astfel de studiu facut la noi, ar avea rezultate mult mai ingrijoratoare. Cred ca suntem campionii Europei la agresivitate la volan.

Si referitor la gresivitatea soferilor de BMW… studiul asta nu arata decat faptul ca, daca se intampla in Marea Britanie, la noi e de cel putin doua ori mai mare. Stiti genul… cocalar, posesor de BMW, nu conteaza modelul sau anul, care are impresia ca a realizat absolut tot ceea ce altii nu vor reusi niciodata. Iar BMW-ul lui este un premiu, accesibil doar lui. Ca urmare, nu are aceleasi reguli ca si ceilalti soferi, pentru ca este superior. Deci croseteaza benzile, nu semnalizeaza, trece pe rosu, iar daca nu te arunci rapid din fata lui, te umple de flash-uri.

Din pacate, am vazut si multi care au tendinta sa creada ca BMW, Audi, Mercedes sunt masini de cocalari. Nu exista asa ceva. Masinile, producatorii lor, nu au nici o vina pentru “speciile” care ajung la volan. Este inutil sa dicuti pe tema asta, intrucat masinile sunt niste bunuri, care se vand oricui le plateste.

N-am fost niciodata in Anglia, dar am circulat de mai multe ori prin Germania. Unde n-am intalnit nici un fel de probleme, nici de la posesorii de BMW, nici de la altii. De fapt, dintre tarile in care am fost, cred ca in Germania mi-a placut cel mai mult cum se circula. Si mai stiu, din auzite, ca acolo BMW, Audi, Mercedes n-au in nici un caz soferi problema. Ci oameni echilibrati, civilizati, cu un anume statut social, afisat de masina si motor, dar fara comportament “special”. Oameni care isi vad de treaba lor, nu dau flash-uri, nu se enerveaza, nu cauta sa se razbune pentru o greseala in trafic.

Sursa: Telegraph

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.