Un producator de masini despre care n-ati auzit – Benarrow

Nici eu n-am auzit, pana zilele trecute, cand am aflat de la un prieten. Benarrow este unu constructor nou, german, care poduce deocamdata un singur model. Banii pentru productia de masini vin de la compania Benninghoven, detinuta de omul de afaceri Bernd Benninghoven. Compania, veche de 100 de ani, produce utilaje pentru asfaltat.

Cum au ajuns sa produca masini? Seful, Berndt, pasionat de masini, a vrut ceva deosebit, unic, cu care sa nu te intalnesti pe strada. Iar cand finantele i-au permis, omul a ales sa-si faca singur masina la care a visat. Astfel a luat nastere Benarrow PB5.

Benarrow PB5 art Un producator de masini despre care n ati auzit   BenarrowPentru ca e greu – si inutil, in cazul lui – sa produci o platforma noua, s-a folosit platforma tehnica a lui Audi S5. Recunoasteti in Benarrow PB5 silueta lui Audi S5, dar masina e suficient de diferita pentru a fi catalogata drept model nou. Asta pentru ca este complet recarosata, iar la nivel de detalii nu mai are nimic in comun cu Audi-ul care sta la baza.

N-as sti sa spun daca imi place sau nu, cel putin partea frontala, desi originala, pare putin cam prea retro. Spatele, masiv, nu arata chiar rau, cu stopuri gen Ferrari si iesiri high-tech ale esapamentului.

Interiorul este cel de Audi, dar customizat in asa fel incat sa ofere o alta ambianta, tot retro, printre comenzile moderne ale lui S5.

Benarrow PB5 art2 Un producator de masini despre care n ati auzit   BenarrowMotorul este cel V8 de 4,2 litri, dar modificat de MTM (supraalimentare) astfel incat furnizeaza 520 CP si tot 520 Nm. Transmisia este asigurata de o cutie manuala (optional automata) si de sistemul de tractiune integrala quattro. Deocamdata n-au fost comunicate performantele, dar este de asteptat ca acceleratia 0 – 100 km/h sa fie in circa 4 secunde, iar fara limitare de viteza ar putea ajunge la 300 km/h.

Benarrow PB5 va fi produs in cam 10 exemplare pe an, la un pret de circa 200.000 euro. Deci, exclusivitate garantata.

Cum vi se pare masina?

Sursa foto: Benarrow

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.