Mazda2 facelift este disponibila in Romania. Si merita vazuta

Noua Mazda2 facelift a ajuns si la noi si vine la un pret de baza de 12.090 euro, cu TVA inclus. Nu-i putin, dar Mazda are niste avantaje pe care le speculeaza.

Eu as conta pe masina asta daca m-ar interesa un model de clasa mica, desi n-am condus-o niciodata. Sa va explic de ce. Mazda, care nu arata deloc rau, are bunul obicei sa-si faca masinile sportive. In ce sens.. nu are legatura cu puterea motoarelor, ci cu “atitudinea”. Directia, suspensiile, raporturile din cutia de viteze.. exact ce spuneam aici.

De-asta apreciez Mazda si cred ca e o masina de luat in seama, chiar daca pretul de pornire este cu aproape 2.000 de euro mai mare decat al unui Opel Corsa.

Din pacate, exista si o problema. Mare, pe care o regasim sub capota. Mazda2 este disponibila cu doua motoare pe benzina, unul de 1,3 litri, in doua versiuni de putere (75 CP si 84 CP), care afiseaza un consum mediu de 5,1 l/100 km si unul de 1,5 litri si 103 CP, al carui consum mediu este de 5,8 litri/100 km.

Ei bine, in anul 2010, nu este posibil sa oferi o masina de clasa mica fara un motor diesel! Asta daca vrei totusi sa te bati cu best seller-ii clasei. Nu merge, toti concurentii au diesel-uri si nu inteleg de ce Mazda nu ofera un turbodiesel pentru acest model!

Mazda2 facelift Mazda2 facelift este disponibila in Romania. Si merita vazuta

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.