Parbrizul care nu ingheata

Stiti diminetile alea geroase, cand tremuri la  – 15 grade, abia iesit din caldura casei, pentru a curata de gheata geamurile masinii? Sigur le stiti! Volkswagen vrea sa le imbunatateasca putin. Inginerii VW si Audi lucreaza la un parbriz care nu mai formeaza gheata aceea subtire si greu de razuit. Ba chiar impiedica si aburirea geamului.

Este vorba de un parbriz pe care se aplica un strat foarte subtire de oxid de indiu si staniu. Nu mai pricep la chimie, nici n-are rost sa ne chinuim cu detalii prea tehnice, important este ca in acest fel, geamul nu ingheata pana pe la -18 grade Celsius si nici nu se abureste.

Inginerii germani spun ca mai dureaza ceva timp pana cand acest gen de parbriz va fi pregatit pentru productia de serie, dar se lucreaza intens.

Parbrizul fara gheata Parbrizul care nu ingheata

Se pare ca cea mai importanta problema de rezolvat acum consta in faptul ca tratamentul aplicat geamului cu acele substante face ca semnalul radio-ului si cel al telefoanelor mobile sa fie afectat destul de mult. Pana nu se va rezolva problema aceasta, acest geam mai special nu va fi oferit pe modelele de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.