Oficial: Modelul Ford care va fi produs la Craiova, noul B-Max

UPDATE: Noul Ford B-Max a fost lansat in Romania [lista de preturi].

Ford a aratat noul monovolum de clasa mica pe care il va produce la Craiova. Se numeste B-Max si este de fapt versiunea pentru productia de serie a conceptului Ford Iosis Max.

Ce trebuie sa remarcam si ceea ce va face deliciul acestui model este solutia aleasa de ingineri pentru usile spate. Practic, portierele spate se deschid nu clasic, ci culisand, ca la unele modele utilitare. In acest fel, accesul este mai facil, cu atata mai mult cu cat Ford a renuntat la montantii B (cei de mijloc).

Noul Ford B-Max va rivaliza cu noul Opel Meriva, ambele modele avand solutii neconventionale pentru usile spate.

Ford B Max Oficial: Modelul Ford care va fi produs la Craiova, noul B Max

Diferenta este insa ca Meriva are potiere care se deschid lateral, dar in oglinda fata de cele frontale, iar Ford B-Max are portiere culisante. In acelasi timp, Meriva pastreaza montantul central, in vreme ce B-Max a renunta la acesta.

Ford B Max 1 Oficial: Modelul Ford care va fi produs la Craiova, noul B Max

Ford spune ca, chiar daca montantul central lipseste, structura de rezistenta este la fel de puternica, iar nivelul de siguranta al lui B-Max este la acelasi nivel cu al oricarui alt model Ford. Pnetru aceasta, portierele fata si spate au fost suplimentar ranforsate, pentru a compensa lipsa montantului central.

Asa cum vedeti, plansa de bord arata chiar bine, seamana mult cu cea de la actualul Fiesta si e sigur ca noul B-Max va avea mai multe transmisii si motoare.

Ford B Max 2 Oficial: Modelul Ford care va fi produs la Craiova, noul B Max

Ford anunta si un nou motor care va debuta pe noul B-Max, unul cu 3 cilindri, de 1.0 litru, din familia EcoBoost. Acest motor va inlocui propulsoarele cu 4 cilindri, de capacitate mai mare. Deocamdata nu ni se spune ce putere maxima produce acest motor, Ford afirmand ca propulsorul trece in aceasta perioada prin ultimele teste, inainte de debutul productiei de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.