Blocajele de trafic ne distrug sanatatea. Noua, barbatilor!

Studiul este facut in Marea Britanie, dar sa nu radem inainte sa auzim concluziile. Unele de bun simt, pe care le “simt” ca fiind adevarate. Ideea principala a studiului este ca barbatii sunt de 7 ori mai stresati decat femeile, in aceleasi conditii de trafic blocat.

Pur si simplu, barbatii se enerveaza mult mai mult, iar asta nu e deloc bine pentru sanatate, in special pentru inima. In timp se vede si chiar daca nu-ti dai seama ca traficul a contribuit la asta, inima ramane cu probleme.

Concret, in aceleasi conditii de trafic, nivelul de stres al femeilor a crescut cu 8,7 procente, iar cel al barbatilor a urcat cu 60% (!). Dar la fel d enteresant este ca nu ne dam seama ca suntem mai stresati. 67% dintre femei si 50% dintre barbati spun ca nu se simt mai stresati dupa 20 de minute de trafic blocat, asta desi masuratorile arata cu totul altceva.

Trafic2 Blocajele de trafic ne distrug sanatatea. Noua, barbatilor!

Ideea este ca femeile isi gasesc ceva de facut cat timp sunt blocate in trafic, in vreme ce barbatii, marea lor majoritate, stau si se enerveaza. Majoritatea celor care-si gasesc ceva de facut prefera sa asculte radio-ul, sa cante ei insisi, se dea telefoane si sa manance.

Chiar asa, voi cum reactionati in blocajele de trafic??

Sursa: Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.