Scaunul care iti monitorizeaza pulsul

Masina ar putea deveni, peste cativa ani, un mic laborator medical. Ford testeaza un scaun special, care va putea monitoriza pulsul soferului, prin intermediul unor electrozi bine integrati in scaun, care capteaza semnalele electrice ale activitatii cordului.

Cei care se ocupa de acest proiect spun ca rezultatele sunt chiar suprinzator de bune, avand in vedere ca pulsul poate fi supravegheat fara prezenta unor fire sau dispozitive care sa incomodeze soferul.

Va intrebati la ce e bun un asemena scaun? Este ideal pentru soferii in varsta, mai ales pentru cei care se stiu cu probleme cardiace. Monitorizarea pulsului si interpretarea rezultatelor de catre un soft special ar putea detecta iminenta unui infarct, astfel incat soferul sa cheme ajutor si – foarte important – sa nu fie surprins de aceasta problema in timp ce conduce. Ati mai vazut pe la stiri cate un accident in care cineva a pierdut controlul fara o explicatie logica. Acelea sunt din cauza problemelor medicale.

Scaun monitor cardiac Scaunul care iti monitorizeaza pulsul

In plus, aceasta monitorizare ar putea arata si probleme cardiace de care soferul nu stie, astfel incat el poate ajunge la medic inainte sa fie ceva grav.

Scaun monitor cardiac 2 Scaunul care iti monitorizeaza pulsul

De ce este importanta tehnologia? Pentru ca populatia imbatraneste. Acesta este trendul actual. Si cum speranta de viata creste, tot mai multi soferi batrani vor conduce pe drumurile publice. De exemplu, americanii se asteapta ca populatia de peste 65 de ani sa se dubleze pana in anul 2050. In Europa, populatia peste 65 de ani va ajunge la 23% din total pana in 2025 si 30% pana in 2050.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.