Ce masini ii multumesc cel mai mult pe francezi. Dacia, pe locul 8

Studiul JD Power, facut impreuna cu revista l’Automobile Magazine, ne dezvaluie topul masinilor preferate de francezi. O prima supriza a fost faptul ca, la modul general, francezii nu mai sunt la fel de multumiti de masinile pe care le conduc, ei devenind mai pretentiosi, dar si mai atenti la costurile pe care le implica utilizarea unei masini.
Chiar si asa, castigatoarea din anii trecuti s-a pastrat. Honda este masina care produce cel mai mare nivel de satisfactie proprietarilor francezi, pentru al treilea an consecutiv. Nu-i o supriza chiar atat de mare, Honda face masini foarte apreciate in multe parti ale lumii.

Ca sa intelegem mai bine topul asta, e bine sa stim cum s-a calculat punctajul. Atentie, nu e vorba de fiabilitate si atat, ci de mult mai mult. Iata ponderea celor 4 aspecte care conteaza in masurarea satisfactie vis-avis de o marca: atractivitatea masinii, adica performantele, designul confort si dotari – 32%, costuri de explotare, adica nivelul consumului, asigurare si costurile reparatiilor si reviziilor – 26%, calitatea si fiabilitatea – 22%, nivelul serviciilor oferite de dealer – 20%.

Iata, asadar, cum arata topul marcilor, la general:

JD Power general Franta Ce masini ii multumesc cel mai mult pe francezi. Dacia, pe locul 8

Observati ca Dacia se afla pe locul 8 in acest top, deasupra unor marci mari, adica: Toyota, Skoda, Volkswagen, Seat, Opel, Ford.

De asemenea, Dacia este deasupra tuturor marcilor franceze (Renault, Peugeot, Citroen). Dealtfel, observ ca marcile franceze stau foarte prost in preferintele francezilor, Renault fiind chiar in coada clasamentului.

Acum sa vedem si cum e clasamentul pe clase. Dacia este cea mai apreciata masina in clasa mica, inaintea Mazdei 2 (au acelasi numar de puncte), cu Mini pe locul 3.

JD Power clase Franta Ce masini ii multumesc cel mai mult pe francezi. Dacia, pe locul 8

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.