Alfa Romeo MiTo in cea mai economica versiune

Alfa nu are noutati absolute la Frankfurt, dar vine cu cateva upgrade-uri tehnice interesante. Cel mai interesant este adoptarea pe micul si superbul MiTo a motorului TwinAir cu 2 cilindri, de 0,9 litri, turbo, care produce 85 CP/5.500 rpm si 145 Nm/2.000 rpm.

Din pacate (si nu inteleg de ce), Alfa nu comunica performantele dinamice cu acest motor si nicimacar consumul. Dealtfel, propulsorul de 0.9 litri TwinAir va debuta si pe Fiat Punto, dar nici in cazul acestui model nu sunt comunicate performantele.

Alfa Romeo MiTo TwinAir Alfa Romeo MiTo in cea mai economica versiune

Alfa Romeo MiTo va mai primi si o versiune de 85 CP a propulsorului turbodiesel de 1,3 litri JTDm, iar in cazul asta chiar avem valori record de consum. Italienii spun ca nivelului consumului mediu este de 3,5 litri/100 km, iar cel extraurban este de 2,9 litri/100 km.

Alfa Romeo MiTo TwinAir 1 Alfa Romeo MiTo in cea mai economica versiune

O alta chestie care mi-a atras atentia. In comunicatul de presa, se spune ca acest motor diesel are prima revizie la 35.000 km, la fel ca oricare alt motor diesel Alfa. Nu stiam de treaba asta si sunt tare curios daca asa este si in Romania. (am sunat, nu raspunde nimeni la ei).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.