Toyota Avensis facelift

Toyota Avensis, berlina de clasa medie a japonezilor, ajunsa la a treia generatie, a primit un facelift care inseamna si faptul ca mai sta pe piata cam 3 ani de acum incolo, avand in vedere ca a debutat deja de tot astata timp.

Este un model cunoscut si vandut, chiar daca nici actuala generatie si nici primele doua n-au stralucit cu nimic la nivelul designului. Toyota Avensis a fost insa intotdeauna vazuta ca cea mai sigura alegere daca urasti service-urile si problemele de orice fel. Din cate am auzit, n-a dezamagit pe nimeni la capitolul fiabilitate.

Toyota Avensis facelift Toyota Avensis facelift

Dar, cum spuneam, daca vrei si placere, daca esti pasionat de forme, putin probabil sa te opresti la Toyota Avensis. Masina e moderna, eleganta si… atat, nu-ti excita simturile cu nimic. Chiar m-am intrebat, d emult timp, cum ar ca niponii sa-i dea o forma mai pasionala, gen Mazda6, de exemplu. Nu cred ca o vor face, asta e stilul lor si au clienti pentru el.

Toyota Avensis a primit, la Frankfurt, un facelift care-i marcheaza jumatatea ciclului de viata. Si ce spuneam putin mai sus? Ei da, principala schimbare este la partea frontala si, daca va uitati la ambele modele, veti vedea cat de mult a fost intinerita masina. Farurile sunt putin mai mari, mai tensionate, grila este mai puternica, iat zona de jos a spoilerului a fost redesenata complet. Nu mai are acel aspect tern, ci este mult mai hotarat conturata.

Toyota Avensis facelift art1 Toyota Avensis facelift

Este un mare pas inainte, iar spatele intareste concluzia asta. Toyota Avensis facelift a primit stopuri cu alta structura si zona inferioara a spoilerului usor redesenata au fost de ajuns pentru a desenat o masina mai eleganta, mai placuta.

La interior nu s-a schimbat mai nimic, in afara de lumina albastra pentru ceasurile de bord, iar interiorul, din pacate, nu e nici el vreo mostra de inspiratie la nivel stilistic.

Toyota Avensis facelift art2 Toyota Avensis facelift

Insa, Toyota Avensis facelift a castigat mult in ceea ce priveste designul exterior. Modificari nu de amploare, dar care au schimbat linia terna a modelului initial.

PS: Maine apare si un drive test cu Toyota Avensis, modelul fara facelift, normal.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.