Oficial: Seat Mii – un nou model, pe care-l veti recunoaste imediat

Dupa “originalul”, ca sa-i zicem asa, VW Up si dupa versiunea ceha, Skoda Citigo, iata ca si Seat vine cu propria interpretare, Seat Mii. Ati ghicit instant, noul Seat Mii este versiunea marcii spaniole a lui VW Up, mini-ul pentru care grupul VW are planuri mari.

Bun, noul Seat Mii vine cu o parte frontala interpretata in stilul Seat, dar aici este o problema. In spiritul caracteristic al marcii, Seat Mii ar fi trebuit sa fie versiunea sportiva, insa mie nu mi se pare un design chiar asa dinamic cum ar fi trebuit. Din contra, Mii este cam la fel de “batran” la nivel vizual ca si Skoda Citigo.

Seat Mii art1 Oficial: Seat Mii   un nou model, pe care l veti recunoaste imediat

Seat Mii are acelasi motor cunoscut deja, unul pe benzina, de 1.000 cmc, care va fi oferit in doua versiuni de putere: 60 CP si 75 CP. Cum masina are o greutate de doar 854 kg, spaniolii spun ca agilitatea va fi la cote maxime, in mare parte si datorita dimensiunilor reduse.

Seat Mii art2 Oficial: Seat Mii   un nou model, pe care l veti recunoaste imediat

Rezervorul de benzina al mode;ului Seat Mii are o capacitate de 35 litri, iar consumul mediu oficial este de 4,5 litri/100 km (60 CP) si 4,7 litri/100 km (75 CP). Vitezele maxima ale corlor doua versiuni de motorizare sunt de 160 km/h, respectiv 171 km/h. O mentiune la acest capitol, Seat Mii va avea si o versiune Ecomotive, al carei consum va fi de doar 4,2 litri/100 km. De asemenea, pe langa clasica cutie manuala, va fi disponibila si una automata.

Seat Mii art3 Oficial: Seat Mii   un nou model, pe care l veti recunoaste imediat

Ca si celelalte versiuni (VW Up si Skoda Citigo), Seat Mii va putea fi echipat cu sistemul City Safety Assist, care franeaza masina la viteze de pana in 30 km/h, atunci cand impactul este iminent si soferul nu reactioneaza.

Seat Mii va debuta in Spania in luna noiembrie a acestui an, in versiunea cu 3 usi. In primavara anului viitor, Mii va fi lansat si pe pietele din Europa, in versiune cu 3 si 5 usi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.