Cea mai mica masina din lume… revine

Vorbeam saptamana trecuta despre masinutele ce pot fi conduse fara permis. Ei bine, astea sunt mari, fata de cea mai mica masina din lume, care isi pregateste revenirea intr-o forma moderna.

Unii dintre voi au auzit probabil de Peel P50, micromasina care detine inca recordul omologat de “cea mai mica masina din lume”. S-a fabricat in anii ’60, dar n-a fost chiar populara. Inteleg si de ce, avand in vedere ca are 1.371 mm lungime. Fiat 500 este un gigant pe langa ea. Avand in vedere ca poti trage de ea fara efort…

Peel P50 Cea mai mica masina din lume... revine

Peel P50 este mai mult un moped carosat, dar cu 3 roti. Motorul este unul minuscul, monocilindru de 49 cmc, care produce doar 4,2 CP si maxim 60 km/h. Doar 60 kg cantareste, din aceasta cauza il poti trage (la propriu) pe unde ai nevoie. Mai ales ca nu are marsarier.

Eu am auzit de masina asta acum cativa ani, cand Jeremy Clarkson a facut senzatie conducand un Peel P50 pe culoarele sediului BBC. Vedeti episodul respectiv mai jos.

Acum, se zice ca Peel P50 va reveni in actualitate. Mai modern, probabil la fel de mic, cu un motor la fel de mic, dar mai actual. Noua versiunea a masinutei va putea ajunge la maxim 70 km/h si afiseaza un consum mediu de 1,35 litri/100 km. Se pregateste si o versiune electrica, capabila sa ajunga la 80 km/h.

Inutil sa va mai spun ca as fi incantat sa conduc asa ceva, intr-o sesiune de drive test. Trebuie sa fie incredibil de distractiv. In schimb, n-as utiliza-o niciodata in trafic si n-as permite nici oamenilor la care tin s-o conduca icon smile Cea mai mica masina din lume... revine

via|Autoblog.it

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.