Citroen DS4 Racing concept – O alta bijuterie de la Citroen

Stiti deja ca sunt fan al gamei DS de la Citroen. Modele reusite, care arata foarte bine si merg foarte bine. E la fel de adevarat ca sunt foarte scumpe. Ei, si ce-ar putea fi mai si mai frumos in curtea Citroen decat gama DS? Evident, hothatch-urile DS. V-am povestit despre Citroen DS3 Racing, iar acum vedem un nou model.

Citroen DS4 Racing concept, bazat pe modelul DS4, pe care l-am testat. Francezii ii spun concept, dar e clar ca-l vor produce in serie mica, la fel cum s-a intamplat si cu DS3 Racing.

Citroen DS4 Racing concept Citroen DS4 Racing concept   O alta bijuterie de la Citroen

Noul hothatch al francezilor a fost dezvoltat de divizia Citroen Racing, adica cei care se ocupa de programul constructorului francez in WRC. Si au reusit sa faca un model care arata foarte sport, dintr-un crossover cu accente de SUV. Normal, s-a umblat serios la partea tehnica, Citroen DS4 Racing este mai lat, mai jos, cu suspensii modificate, sistem de franare performant si un kit estetic pe masura.

Infuzia de fibra de carbon (grila fata, extensiile pasajelor rotilor si difuzorul de aer cu cele doua iesiri ale esapamentului integrate), impreuna cu vopseaua inchisa, mata, fac noul Citroen DS4 Racing sa arate ca si cum ar mai trebui doar colantat pentru a participa la curse de circuit.

Citroen DS4 Racing concept art1 Citroen DS4 Racing concept   O alta bijuterie de la Citroen

Si motorul este unul special, chiar un record pentru un model Citroen de serie (asa se exprima francezii, inca o dovada ca va fi produs). Sub capota lui Citroen DS4 Racing este un propulsor turbo de 1,6 litri, care produce 256 CP. Asta inseamna 160 CP/litru, valoare absolut impresionanta.

Din pacate, nu avem acum poze de interior, dar vom avea dupa ce masina va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Geneva, peste o saptamana.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.