OFICIAL: Noul Seat Toledo!

Noul Seat Toledo arata aproximativ la fel ca si conceptul din care deriva. Este doar putin mai pregatit pentru productia de serie, in sensul ca-i lipsesc anumite nuante si materiale folosite pentru a da savoare unui concept.

Din punctul meu de vedere, noul Seat Toledo are totusi un avantaj, dar numai fata de generatia anterioara. Incercati sa va amintiti vechiul Toledo, desi nu-l vedeti prea des pe sosele. Un fel de berlina monovolum cu un spate absolut urat. Cam toata lumea a considerat la fel, pentru ca masina a fost un esec.

Seat Toledo art1 OFICIAL: Noul Seat Toledo!

Acum, spaniolii au revenit la traditionala forma de berlina, dar tineti cont ca portbagajul noului Seat Toledo este de tip hayon, ca la orice hatchback. Ce sa zic, masina nu arata rau, dar nu vad unde-i acel Auto Emocion cu care se lauda spaniolii. Eu vad doar o berlina corecta, moderna, fara nici o sclipire la nivel de design.

Si e si mai rau la interior, unde nu gasesc ceasuri de bord sportive, forme pasionale sau macar putina inspiratie latina. In schimb, vedem un bord tipic pentru Volkswagen. Inteleg faptul ca Toledo are media varstei clientilor sensibil peste cea a lui Leon, dar vorbim de o marca spaniola care se promoveaza cu sloganul Auto Emocion…

Seat Toledo art2 OFICIAL: Noul Seat Toledo!

Motoarele sunt dintre cele mai moderne ale grupului Volkswagen. Se incepe cu un propulsor pe benzina, de 75 CP si se ajunge la maxim 122 CP. In ceea ce priveste gama diesel, se ofera propulsorul TDI de 1,6 litri, in doua variante de putere: 90 CP si 105 CP.

Noul Seat Toledo va debuta la inceputul anului viitor. Eu nu-i vad un viitor prea stralucit. Dealtfel, Seat, daca nu face curand (alt)ceva, va avea probleme.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.