Noul Renault Symbol NU va fi vandut in Romania!

Renault retrage modelul Symbol din gama pentru Romania, o data cu aparitia noului Symbol, care si-a facut aparitia acum cateva zile, la Istanbul, modelul fiind produs in Turcia.

Dupa ce in Romania s-au vandut primele doua generatii Symbol, prima dintre ele (cand modelul se numea Clio Symbol) chiar cu cifre impresionante de vanzari, iata ca Renault scoate noul model din gama pentru Romania. Informatia este oficiala, confirmata de Renault Romania.

noul Renault Symbol art11 Noul Renault Symbol NU va fi vandut in Romania!

La acest moment, exista inca stocuri pentru actuala generatie Renault Symbol, care dispune de doar doua motorizari, ambele pe benzina (1,2 litri 75 CP si 1,6 litri 105 CP), preturile incepand de la 9.500 euro pentru motorul de 1,2 litri. Dupa ce aceste stocuri se vor termina, modelul Symbol va fi retras din gama pentru piata autohtona.

noul Renault Symbol art22 Noul Renault Symbol NU va fi vandut in Romania!

Motivele tin de pozitionarea marcii Renault in Romania. Francezii mizeaza pe modele mai frumoase, usor mai pretentioase, odata cu aparitia noilor Clio si Fluence facelift, iar noul Symbol, care seamana mult de tot cu noul Logan, nu mai face fata acestor noi standarde si se considera ca si-a epuizat potentialul in Romania.

Dincolo de explicatiile oficiale, noul Renault Symbol ar afecta vanzarile noii Dacia Logan, in conditiile in care, cel putin la exterior, este cam aceeasi masina. Asa ca s-a preferat scoaterea noului Symbol din oferta pentru Romania.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.