OFICIAL: Dacia Lodgy, doar 3 stele la EuroNCAP!

Dupa ce prima generatie Dacia Logan a obtinut doar 3 stele la testele EuroNCAP acum 7 ani, cam toata lumea a inteles ca nu se pot face minuni peste noapte la acest capitol si oricum masina era cea mai sigura produsa vreodata in Romania.

In 2008 a urmat testul Daciei Sandero la EuroNCAP, tot cu rezultat de 3 stele, dar nimeni nu se astepta la mai mult, Sandero avand aceeasi platforma si aproximativ aceeasi conceptie. A urmat apoi testul de siguranta al Daciei Duster, facut anul trecut, soldat tot cu 3 stele si deja a devenit evident ca Dacia are de lucrat putin mai mult la siguranta.

Insa, iata si cel mai recent test EuroNCAP, unde monovolumul Dacia Lodgy a obtinut tot 3 stele, cand, sincer, ne asteptam ca Dacia sa urce o treapta, la 4 stele, avand in vedere ca vorbim despre o noua generatie de modele si o noua conceptie.

Dacia Lodgy EuroNCAP impact frontal OFICIAL: Dacia Lodgy, doar 3 stele la EuroNCAP!

Dacia Lodgy a obtinut doar 3 stele la testele EuroNCAP datorita faptului ca protectia ocupantilor locurilor din fata este destul de slaba. Asa cum se vede si in poze, montantul parbrizului se deformeaza in partea superioara, iar plafonul s-a indoit in fata montantului central. Bordul poate rani genunchii soferului si nici tibiile si labele picioarelor nu sunt protejate cum ar trebui din cauza deformarii evidente a podelei. De asemenea, protectia la nivelul pieptului este destul de slaba.

Dacia Lodgy EuroNCAP impact cu stalpul OFICIAL: Dacia Lodgy, doar 3 stele la EuroNCAP!

La impactul lateral protectia a fost buna, dar la cel cu stalpul, protectia pieptului este slaba. Specialistii EuroNCAP mai spun ca, la testul de impact din spate, protectia gatului este slaba din cazua scaunelor si tetierelor.

Dacia Lodgy s-a descurcat bine la testul de protectie a copiilor. Insa, la cel de protectie a pietonilor, cu toate ca spoilerul ofera o buna protectie, restul capotei nu prea ofera sanse.

Dacia Lodgy EuroNCAP sofer dupa impact OFICIAL: Dacia Lodgy, doar 3 stele la EuroNCAP!

Dacia Lodgy a fost penalizata la testul EuroNCAP si pentru faptul ca nu ofera ESP in echiparea de serie.

Ce urmeaza pentru Dacia la capitolul siguranta?

Urmeaza testele cu noile generatii Logan si Sandero, unde Dacia ar trebui sa arate ca a facut macar un pas in directia unui nivel mai bun de siguranta si sa obtina 4 stele. Chiar daca produce masini de buget.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.