OFICIAL: Noul Volkswagen Golf GTD

Volkswagen a prezentat astazi noul Golf GTD, model care s-a impus de-a lungul timpului, ca un fel de GTI diesel. Vorbim despre cea mai puternica versiune Golf diesel, aratata chiar inainte de noul Golf GTI.

Noul VW Golf GTD vine cu suspensie sport, faruri si stopuri fumurii, iesire dubla a esapamentului si un interior cu scaune cu tapiterie speciala, retro, volan cu partea inferioara plata si alte cateva detalii specifice acestei versiuni. Este destul de discret ca aparenta, trebuie sa stii despre ce e vorba ca sa-l identifici dupa grila fata specifica si detaliile de exterior.

VW Golf GTD OFICIAL: Noul Volkswagen Golf GTD

Vechiul VW Golf GTD ofera 170 CP dintr-un motor turbodiesel de 2 litri. Noul GTD vine cu un motor cu aceea si cilindree, 2 litri, dar cu o putere maxima de 184 CP. Cuplul maxim ajunge la 380 Nm, incepand de la 1.750 Nm. Valori excelente pentru cei care apreciaza motoarele diesel puternice, dar si economia lor.

VW Golf GTD a OFICIAL: Noul Volkswagen Golf GTD

Noul VW Golf GTD afiseaza un consum mediu de doar 4,2 litri/100 km in combinatie cu cutia de viteze manuala,cu 6 trepte. Consumul ajunge la 4,7 litri/100 km cu cutia de viteze DSG (tot 6 trepte).

VW Golf GTD b OFICIAL: Noul Volkswagen Golf GTD

Performantele sunt la un nivel foarte bun, chiar daca VW Golf GTD nu are tractiune quattro. Hothatch-ul diesel atinge 100 km/h in 7,5 secunde (la fel ca BMW 320d, daca vreti o comparatie de genul asta), iar viteza maxima este de 230 km/h.

VW Golf GTD c OFICIAL: Noul Volkswagen Golf GTD

Pretul pentru piata germana incepe de la 29.350 euro. Mult, chiar si pentru 184 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.