Noul Opel Adam – Preturi in Romania

Desi nu s-a lansat inca in Romania, Opel Adam, modelul de lifestyle al celor de la Opel are deja preturi pentru tara noastra. Mai mult, primul client roman a configurat deja masina.

Opel Adam este modelul in care cei de la Opel isi pun mari sperante, atat la nivelul vanzarilor, dar si ca imagine pentru marca germana. Este un model de clasa mini, citadin, cu posibilitati foarte vaste de personalizare, destinat in primul rand tinerilor. Probabil va seduce si foarte multe femei.

Arata bine foarte bine, tineresc, doar cu caroserie in 3 usi si un interior care ii va tenta serios pe cei dependenti de tehnologie si gadget-uri.

Opel Adam art1 Noul Opel Adam   Preturi in Romania

Fiind un model de lifestyle, ma asteptam la preturi ceva mai mari. Dar, surprinzator, preturile lui Opel Adam pornesc de la 12.200 euro, pentru versiunea de baza (Adam Jam), echipata cu motorul de 1,2 litri si 70 CP, in conditiile in care dotarile standard sunt: aer conditionat, computer de bord, airbag-uri frontale, laterale si cortina, comenzi audio pe volan, oglinzi reglabile electric si jante de aliaj.

Opel Adam art2 Noul Opel Adam   Preturi in Romania

Vi se pare ciudat cand spun ca Opel Adam are un pret de pornire surprinzator de mic? Ganditi-va ca e concurent cu Citroen DS3, iar modelul francez pleaca de la 15.600 euro (cu un motor cu 20 CP in plus).

Revenind la Adam, acesta este oferit in 3 versiuni de echipare: Jam, Glam si Slam, la care se pot comanda o multime de optionale, in principal de personalizare (Opel anunta 61.000 combinatii posibile la exterior si 82.000 de posibilitati la interior).

Opel Adam art3 Noul Opel Adam   Preturi in Romania

La nivelul propulsoarelor se ofera, pe langa motorul de 70 CP, un propulsor de 1,4 litri si 85 CP si cel de 1,6 litri si 100 CP. Deocamdata nici un diesel, dar cred ca va fi peste ceva timp.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.