OFICIAL: BMW X4 Concept – Un nou SUV coupe in gama BMW

Constructorul german a prezentat primele poze cu noul lor BMW X4 Concept, SAC (Sports Activity Coupe), al doilea dupa deja celebrul BMW X6.

Primul SUV Coupe al nemtilor, BMW X6, a ramas o borna inca neatacata in segmentul SUV-urilor mari. Desi nemtii au lansat masina acum 5 ani, nimeni n-a indraznit inca sa-i ofere un competitor pe masura. Asa ca lui BMW X6 i-a fost usor sa-si pastreze aura speciala in segmentul SUV-urilor mari, premium. Da, au fost o multime de discutii pe seama acestui model, dar cert este ca arata impresionant si are inca un suuces fulminant, de se apropie de finalul carierei.

BMW X4 este deocamdata la stadiul de concept, dar nu cred ca vor fi mari diferente fata de modelul de serie, pe care BMW il anunta pentru inceputul lui 2014. Partea frontala preia ideea farurilor, integral cu LED-uri, de la BMW Seria 3, pe baza caruia este si conceput.

BMW X4 Concept art1 OFICIAL: BMW X4 Concept   Un nou SUV coupe in gama BMW

Spatele pare inca destul de masiv, din cauza liniei descendente a plafonului si a lunetei mici, dar cred ca vor mai fi niste modificari care sa atenueze usor senzatia asta la modelul de serie.

Linia laterala, puternic plonjata, pare o interpretare la scara mai mica a celei de la BMW X6. Si totusi, BMW X4 Concept arata mai bine decat X6, pentru ca este mai mic (4,6 metri), in aceeasi idee in care BMW Seria 3 GT arata mai bine decat mai marele BMW Seria 5 GT.

BMW X4 Concept art2 OFICIAL: BMW X4 Concept   Un nou SUV coupe in gama BMW

Nu ni se dau deocamdata informatii referitoare la motorizari, dar nici n-ar avea rost, pentru ca noul BMW X4 va prelua gama de propulsoare disponibila pentru Seria 3.

In toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt, vom vedea probabil si versiunea de serie a noului BMW X4.

Ei, cum vi se pare noul BMW X4 Concept? Folositi cu incredere butonul de like si share pe Facebook! icon smile OFICIAL: BMW X4 Concept   Un nou SUV coupe in gama BMW

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.