BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe – Arta italiano – germana

Ce poate iesi atunci cand Pininfarina se apuca de redesenat poate cel mai pasional model BMW? Avem raspunsul, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe, un concept creat pentru concursul de eleganta de la Villa d”Este.

Cand au fost prezentate imaginile teaser, imi imaginam un concept care aduce nou doar detalii impregante Seriei 6, dar asteptarile mi-au fost depasite cu mult. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe pastreaza doar silueta generala a modelului de serie bavarez, in rest, totul este redesenat la exterior. Farurile sunt cu totul altele, mici, incruntate si sustinute de grila masiva si oblica, orientata spre asfalt, cu trimitere directa la vechile modele BMW cu ceea ce noi numim “botul de rechin“.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe 31 BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe   Arta italiano   germana

Nici stopurile nu mai au vreo legatura cu cele de serie, sunt sofisticate, mult mai inguste si unite printr-o linie de efect care traverseaza tot spatele masinii. Frumos, Gran Lusso Coupe este o aparitie nobila, rece, rasata, dar vizibil influentata de pasiunea tipic italiana, care se vede si mai pregnant la interior.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe 81 BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe   Arta italiano   germana

Acesta este ornat cu piele, lemn ale caror culori par sa pastreze o patina a timpului, totul sugereaza lux si bun gust, intr-o idee clasica foarte pregnanta. Si e mai mult decat se vede cu ochiul liber. Lemnul folosit la interior este unul dintre cele mai rare din lume, se numeste kauri, are o vechime de circa 48.000 de ani si este originar din Noua Zeelanda. Pe langa structura unica si caldura pe care o emana, acest lemn special are si proprietatea de a parea fie auriu, rosu sau maro, in functie de luminozitate si unghiul din care privesti.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe 111 BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe   Arta italiano   germana

Motorul este un V12 si doar atat. Nici o alta informatie tehnica, in mod sigur vorbim de propulsorul prezent pe  Seria 7. Oricum, nu conteaza, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe este un unicat ale carui atu-uri tin de cu totul altceva.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.