OFICIAL: BMW M4 Coupe Concept – Esenta M

Toata lumea il asteapta, doar e referinta masinilor sport. BMW M4 ni se prezinta oficial sub forma unui concept. Insa, ca in cazul modelelor M din ultimii ani, conceptul e foarte apropiat de modelul de serie. Niste geamuri negre si cateva detalii mai fanteziste nu ne pot pacali. Asa arata noul BMW M4.

Pentru pasionatii de coupe-uri pure, cu multe sute de cai si tractiune spate, BMW M4 ar trebui sa fie Mecca. E clar ca nemtii s-au straduit mereu sa-l faca astfel si nu-i nici o exceptie cu noul BMW M4 Concept. Reteta tipica, grila fata agresiva, cu prize de aer mari, simbolul tipic de pe aripi transformat intr-un bumerang inscriptionat, jante M (20 inch) cu vedere la discurile uriase, care promit distante de franare impecabile.

BMW M4 Concept 41 OFICIAL: BMW M4 Coupe Concept   Esenta M

Si pentru suntem in era reducerii greutatii, plafonul noului BMW M4 este din fibra de carbon, la fel si difuzorul spate, ba chiar si cele 4 tevi de esapament sunt imbracate in carbon. Si probabil este acelasi carbon si la interior, dar nu-l vedem pentru ca BMW nu vrea sa ne arate deocamdata habitaclul noului M4.

Cert este ca noul BMW M4 va fi mai usor, mai jos si mai lat decat vechiul M3, asa ca dinamica ar trebui sa fie la un alt nivel.

BMW M4 Concept 51 OFICIAL: BMW M4 Coupe Concept   Esenta M

Dezamagirea mea este ca bavarezii nu pomenesc absolut nimic despre motor in comunicatul de presa. Stim deja ca nu va mai fi un V8, ci un 6 in linie, stim ca va fi turbo, probabil triturbo, putem presupune ca va produce minim 450 CP, dar nu stim nimic sigur.

Il asteptam!


Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.