OFICIAL: Mercedes S-Klasse Coupe concept – Lux in 2 usi

Se stia faptul ca Mercedes va face niste modificari la varful gamei, inca de cand nemtii au anuntat oprirea productiei limuzinelor Maybach. Si am avut confirmarea, noul Mercedes S-Klasse este facut in asa fel incat sa acopere si zona clientilor de Maybach.

Dar, pentru a intari si mai mult imaginea gamei, Mercedes vine si cu versiunea coupe a lui S-Klasse. A debutat la Frankfurt, sub forma unui concept destul de bine pregatit pentru productia de serie. Era o miscare normala, Mercedes practic a rebotezat modelul CL, pe care noul S-Klasse Coupe il inlocuieste. Oricum, vechile generatii CL erau tot niste S-Klasse coupe, la nivel de tehnologie si platforma tehnica.

Mercedes S Klasse Coupe concept 31 OFICIAL: Mercedes S Klasse Coupe concept   Lux in 2 usi

Mercedes S-Klasse Coupe concept abordeaza, totusi, o alta parte frontala fata de limuzina S-Klasse. Seamana mai mult a SLS, dar nu-mi dau seama daca va ramane asa sau nemtii vor pune, pentru modelul de serie, partea fornatala a berlinei.

Asa cum arata acum, Mercedes S-Klasse Coupe concept ar fi o aparitie aparte, un model cu propria personalitate, nu doar o versiune de caroserie a berlinei S-Klasse. Sper sa ramana asa.

Mercedes S Klasse Coupe concept 81 OFICIAL: Mercedes S Klasse Coupe concept   Lux in 2 usi

Daca n-am nici o problema cu partea frontala a conceptului, nu stiu ce sa spun despre zona spate. Stopurile astea inguste, pe orizontala, nu aduc deloc cu Mercedes. Arata chiar ciudat pe un Mercedes din clasa de lux.

In schimb, interiorul, asa modificat pentru a sugera ceva tipic de concept, este evident cel al berlinei, iar in versiunea de serie nu cred ca vor aparea diferente prea mari intre cele doua modele.

Mercedes S Klasse Coupe concept 101 OFICIAL: Mercedes S Klasse Coupe concept   Lux in 2 usi

Mercedes S-Klasse Coupe concept este motorizat de un propulsor V8 de 4,7 litri, care produce 455 CP si 700 Nm, cu ajutorul celor doua turbocompresoare. E mai putin important insa ce motor are conceptul, pentru ca este clar ca noul Mercedes S-Klasse Coupe va prelua toata gama de propulsoare disponibile si pentru S-Klasse.

Asteptam versiunea de serie in primavara lui 2014, la Geneva. Pana atunci, cam cum vi se pare cel mai luxos coupe de la Mercedes?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.