OFICIAL: Noul Nissan X-Trail – Mai robust si sofisticat

Era si timpul pentru o schimbare de generatie. Noul Nissan X-Trail a venit putin mai tarziu decat era cazul, dar a meritat asteptarea. S-a innoit complet si a renuntat la simplitatea liniilor generatiei trecute.

SUV-ul japonezilor a preluat imaginea noului Murano, dar arata mult mai bine decat acesta. Imi place, arata echilibrat si mai agresiv, cu o multime de linii cambrate. Nu era loc in cazul noului X-Trail de liniile fanteziste ale lui Juke, dar nici de simplitatea lui Qashqai. De fapt, noul Nissan X-Trail reprezinta la acest moment alegerea mai matura din gama de SUV-uri si crossovere mici a japonezilor.

Nissan X Trail 81 OFICIAL: Noul Nissan X Trail   Mai robust si sofisticat

Interiorul nu aduce nimic nou sau spectaculos, ci pastreaza ideea actualelor modele, cu cateva upgrade-uri. Nu lipseste display-ul tactil si conectivitate la nivelul actual al pietei. O noutate consta in faptul ca Nissan X-Trail va fi oferit si in versiune cu 7 locuri, bancheta suplimentara spate fiind una care se poate plia in podeaua portbagajului.

Nissan X Trail 151 OFICIAL: Noul Nissan X Trail   Mai robust si sofisticat

SUV-ul nipon va fi oferit si in versiune 4×2, iar modelele echipate cu tractiune 4×4 dispun de sistemul All Mode 4x4i, cu control electronic. Aceleasi optiuni ca pana acum, tractiune fata, mod 4×4 Auto, cu distributie a tractiunii intre punti in functie de ce comanda electronica si 4×4 Lock, cu distributie egala a tractiunii intre punti. Acelasi sistem ca la Dacia Duster.

Nissan X Trail 310 OFICIAL: Noul Nissan X Trail   Mai robust si sofisticat

Nici un fel de detalii legate de motorizari, acestea vor fi anuntate mai aproape de data lansarii pe piata, anul viitor. Oricum, uitati-va la motorizarile gamei Renault, o mare parte dintre ele vor fi si pe noul Nissan X-Trail.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.