Masina chinezeasca de 5 stele? Da, prima!

Qoros este noua marca chinezeasca si ii cunoastem de cand si-au propus, cu emfaza sustinuta, sa fie diferiti si sa tenteze real bugetele europenilor in ceea ce priveste achizitia de masini noi.

Vorbele lor n-au nici o greutate insa, dupa multele chix-uri date de alti producatori din China, care au dus la perceptia argumentata ca toate masinile produse de marcile chineze sunt proaste si foarte nesigure, indiferent cat de ieftine ar fi ele.

In conditiile astea, daca tot s-au laudat, toti asteptau de la Qoros testul pe care nimeni nu credea ca-l vor trece, cel de siguranta. Surpriza, l-au trecut, ba chiar cu rezultat excelent!

Qoros 3 sedan EuroNCAP1 Masina chinezeasca de 5 stele? Da, prima!

Qoros 3 sedan a fost masina testata de cei de la EuroNCAP si, spre suprinderea tuturor, berlina chinezeasca a obtinut un calificativ de 5 stele. Cred ca si la 4 stele ar fi fost laudati, dar 5 stele e nesperat de bine! Este prima masina conceputa si produsa in China care reuseste sa obtina 5 stele la testul European de siguranta. La nivel de punctaje pe categorii, Qoros 3 sedan este chiar peste Toyota Corolla la toate capitolele, daca e sa luam ca exemplu o masina cunoscuta, de volum.

Qoros 3 sedan EuroNCAP 1 Masina chinezeasca de 5 stele? Da, prima!

A contat mult si faptul ca Qoros 3 sedan vine in echiparea standard cu airbag-uri frontale, laterale si pentru protectia capului, centuri de siguranta cu pretensionare si ESP.

Exemple nefericite din testele anterioare cu modele chinezesti: Brilliance BS4 (0 stele) si Landwind CV9 (2 stele). Mai bine s-a descurcat Geely Emgrand EC7 (4 stele).

Un mare plus pentru Qoros, a trecut poate cel mai important test pentru piata europeana, acum ramane de vazut cum se vor descurca in ceea ce priveste reteaua de distrubutie, cea de service, preturi si – foarte important – fiablitatea masinilor.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.